Jeugdpodiumkunsten

KEUKENGEHEIMEN

Naar aanleiding van de aanbevelingen in het rapport Pluspunten (onderzoek door LA-Group i.s.m. NAPK naar de verdiencapaciteit van jeugdproducenten) vormde zich de Werkgroep Keukengeheimen, bestaande uit Maaike van den Hoek, Sanne Hilhorst en Jan Baanstra. Samen met Eveline Alders van de NAPK stelden zij een programma samen voor een dag voor het uitwisselen van elkaars ‘geheimen’. Dansgezelschap De Stilte in Breda was op 14 oktober j.jl. gastheer in de persoon van Jan Baanstra, zakelijk leider van De Stilte. Deelnemers aan dit initiatief kunnen hier terecht op een besloten pagina van de NAPK-website. Voor meer informatie neemt u contact op met Eveline Alders.

De jeugdpodiumkunstenproducenten besloten via het TIN weer lid te worden van ASSITEJ, de International Association of theatre for Children and Young people. De behoefte bestaat om het Nederlandse jeugdtheaterveld via een lidmaatschap internationaal te representeren, mee te praten en via het netwerk nieuwe mensen uit andere landen te ontmoeten. Een werkgroep vanuit het NAPK-platform zal zich samen met het TIN en het Tweetaktfestival inzetten voor ASSITEJ.
Joop Kuyvenhoven (BonteHond), voorzitter van het bestuur van Stichting Kijkuit, deed verslag van de stand van zaken. Tot slot werd besloten dat de contactpersonen bij OCW en het Fonds Podiumkunsten voor jeugdtheater, jeugddans en muziek voor de volgende bijeenkomst worden uitgenodigd om samen te praten over het jeugdpodiumkunstenbestel.

In de KIJKUIT nieuwsbrief vindt u meer informatie.